You can enable/disable right clicking from Theme Options and customize this message too.Book Online

* Please Fill Required Fields *

Biografie

Lea Wiltjer, geboren op 8 mei 1959 als jongetje genaamd Benjamin in het mooie Vlissingen in de provincie Zeeland. Ze gaat inmiddels na er achter te zijn gekomen transgender te zijn als vrouw door het leven. Onder andere is fotografie al sinds haar jeugd een passie. Dat kwam tot uiting nadat haar ouders toen zij twee jaar oud was, uit Zeeland vertrokken en weer op het Groninger platteland gingen wonen. Haar moeder fotografeerde graag en gebruikte bij gebrek aan modellen haar steevast als model/object. Zo leerde ze haar toen zij een jaar of 5 was, omgaan met haar fototoestel, een Agfa – box met rolletjes van 8 opnames. Zij maakte het gevoel voor compositie in haar wakker. In de loop der jaren bleef zij via verschillende toestellen bezig met fotografie, ging veel de natuur in, met en zonder modellen en ging meer gerichter bezig met het vorm geven aan haar gevoel en ideeën.

Het groeiproces
Vanaf haar eerste schreden op fotogebied, inmiddels alweer heel wat jaren geleden, waar blijft de tijd, is zij ruim 40 jaar bezig met model en portretfotografie, evenals  dieren, natuur en het fotograferen van andere objecten. De laatste 10 jaar is zij steeds meer bezig met Art – fotografie en het experimenteren met andere technieken, zoals tekenen en schilderen om haar ideeën vorm te geven. Zij raakte geïnspireerd door de lichtval ven het werk van Rembrandt en de sensualiteit van het werk van bv Rodin en beeldhouwer Eddy Roos. Deze invloeden beeld zij uit in natuurlijke materialen en vormen en omgevingen in een tijdloos geheel waarbij emotie en sensualiteit een grote rol spelen.

Atelier
Zij heeft een studio/atelier in het Groningse Uithuizen, enkele kilometers van de Waddenzee, waar zij naar hartenlust kan fotograferen, tekenen, schilderen en boetseren in was en klei. Zij zoekt steeds nieuwe technieken en attributen om bij het fotograferen te gebruiken, zodat haar ideeën steeds beter vorm krijgen en haar gevoel uitstralen.
Tekenen doet zij al haar hele leven en naast landschappen en abstracte tekeningen,  ging zij steeds meer portretten tekenen. Het heeft een aantal jaren en verschillende technieken geduurd voordat de portrettekeningen de voor haar gewenste gelijkenis vertoonden met de personen waar het om ging. Ook het tekenen naar bewegend model trok haar aandacht en toen zij de kans kreeg ging zij geregeld naar teken avonden bij de beeldhouwer Eddy Roos.